Nastavenie
Jemný estragón s ľahko sladkastou chuťou a nádychom anízu. Ideálny do omáčok, masla, marinád aj šalátov – dodá jedlám francúzsku noblesu.
Jemne sladkastý fenikel s tónmi anízu. Skvelý do chleba, koláčov aj zeleniny. Pre silnejšiu arómu ho jemne podrt’ a nech ju rozvinúť naplno.
Mletý fenikel s jemne sladkou chuťou a anízovým nádychom. Skvelý do pečiva, dezertov aj polievok – malá štipka, ktorá spraví veľký dojem.
Ostrejšie a výraznejšie než žlté. Perfektné do nakladanej zeleniny, karí aj ragú. Na panvici nádherne rozvinie svoju chuť a vôňu.
Mleté horčičné semienko dodá jedlu výraznú, jemne štipľavú chuť. Ideálne do marinád, omáčok a dipov – čistá chuť bez chrumkania.
Jemné, ľahko pikantné a so sladkým podtónom. Skvelé do nakladanej zeleniny, marinád aj domácej horčice. Na oleji krásne rozvinie chuť.
Malá paprička, veľký efekt. Zahreje, no nespáli. Do omáčok, polievok, marinád aj k mäsu či rybám – a parádne ladí aj s čokoládou.
Hrubšia štruktúra, výrazná pálivosť. Nakopne guľáš, polievky, stir-fry aj tacos. Páli postupne a nechá príjemné teplo, čo láka na ďalšie sústo.
Vôňa lesa a borovicových ihličiek pre zverinu, hovädzie aj omáčky. Hoď do guľášov a ťahaných jedál pre korenistú, jemne sladkastú chuť.
Intenzívny jalovec bez kúskov. Skvelý do omáčok, Marinád a pečenia, kde dá mäsu aj zelenine lesný, korenistý podpis.
Hrejivá vôňa zimy v každom kúsku. Pridaj do vareného vína, čaju alebo polievky Pho a vytvor útulnú atmosféru s nádychom exotiky.
Intenzívny klinček pre perníky, omáčky aj varené víno. Vonia po Vianociach a premení aj obyčajný recept na dezert, na ktorý sa nezabúda.
Nachádzate sa na strane 3 z 7.