Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Farebný cestovinový šalát s kuracím mäsom a parmezánom

 

Tento svieži a farebný šalát s kuracím mäsom, cestovinami, zeleninou a parmezánom je ideálny ako rýchly obed do práce či šalát na rodinnú oslavu. Vďaka jednoduchému dresingu a skvelej kombinácii chutí sa stane obľúbeným pokrmom na každú príležitosť.


počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Saláty

Potrebujeme

500 g cestovín (napr. fusilli alebo penne)
soľ na varenie cestovín
cca 10 cherry paradajok
1 červená paprika
1 menšia plechovka sterilizovanej kukurice (cca 150 g pevného podielu), zlejte nálev
hrsť šalátu poľníček
4 kuracie prsia
Soľ
½ ČL granulovaného cesnaku
2 PL oleja
75 g strúhaného parmezánu

Dresing:
5 PL kyslej smotany
5 PL majonézy
1 PL citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku
2 PL zmesi POCTIVKA Z FATRY

Poctivka z Fatry nakúpite tu
Česnek granulovaný nakúpite tu

Postup prípravy

Uvarte cestoviny:
Vo väčšom hrnci osolenej vody uvarte cestoviny podľa návodu na obale, aby boli al dente (na zahryznutie). Sceďte ich a dôkladne prepláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia a cestoviny zostali krásne pevné. Nechajte ich vychladnúť, aby neboli teplé pri pridávaní do šalátu. 

Pripravte kuracie mäso: kuracie prsia očistite, nakrájajte na menšie kúsky, zľahka osoľte a posypte granulovaným cesnakom. Na oleji restujte na panvici cca 5 minút z každej strany, kým nebudú prsia hotové. Nechajte vychladnúť. 

Nakrájajte zeleninu:
Cherry paradajky nakrájajte na štvrtiny, červenú papriku nakrájajte na menšie kocky, kukuricu zlejte. Všetko vložte do veľkej misy spolu s uvarenými cestovinami a mäsom. 

Pripravte dresing:
V menšej miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, citrónovú šťavu, prelisovaný alebo najemno nasekaný cesnak a zmes POCTIVKA Z FATRY. Dôkladne všetko spolu premiešajte a pridajte do misy spolu s parmezánom. 

Finalizácia: všetky suroviny spolu dôkladne premiešajte. Poľníček pridajte až tesne pred podávaním, aby zostal svieži. 

Šalát podávajte vychladený.