Pri kúpe 2 darčekových balíčkovDOPRAVA ZADARMO

Steak z tuniaka na Hráškovom korení so šalátom Caribic

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
8 min. príprava ryby
30 min. príprava šalátu

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Gril

Potrebujeme

4 porcie tuniaka (cca po 200g)
1ČL HRÁŠKOVÉ KORENIE
maslo
olivový olej
soľ


Šalát CARIBIC
4 menšie cvikly
1/4 menšieho červeného melóna
1 ČL korenia CARIBIC
2 pomaranče
1 PL medu
olivový olej
soľ

Caribic nakúpite tu
Hráškové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Steaky z tuniaka potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a po niekoľkých minútach steaky otočte.

2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte korenie  HRÁŠKOVÉ KORENIE a mäso tam dajte.

3Steaky nechajte ešte pár minút v teplom grile v maslovom kúpeli s korením odpočinúť.

4Servírujte teplé. Priamo na tanieroch tuniaka posoľte, prelejte maslom s korením a pokvapkajte olivovým olejom.

ŠALÁT CARIBIC. 

5Cviklu očistite a  predvarte do polomäkka, melón, cviklu a pomaranč nakrájajte na kocky.

6Zmiešajte med, šťavu z polky pomaranča, soľ, korenie CARIBIC a olivový olej. Zálievku vmiešajte do šalátu a dosoľte podľa chuti.

Šalát nechajte ešte vychladiť a podávajte ako prílohu ku grilovanému tuniakovi.