Grilované bravčové špízy so zemiakmi

počet osôb
8
čas prípravy
60 min. príprava
10 min. grilovanie
obtiažnosť
střední
druh jedla
Vepřové
Potrebujeme
1,5 kg bravčovej krkovičky 
 1,5 kg malých nových zemiakov
 150 g anglickej slaniny
 lístky čerstvej šalvie
 4 menšie cibule
 soľ
 Zemiačik 
 Garlic Pepper
 Bravčová pečienka alebo drvená rasca
 3 lyžice masla
Postup prípravy
1Zemiaky umyjte a predvarte v osolenej vode. Zemiaky by mali byť uvarené do polomäkka.
2Medzitým si pripravte mäso. Mäso nakrájajte na cca pol centimetrové plátky a zľahka ich rozklepte. Mäso posoľte, posypte korením Bravčová pečienka alebo rascou či Garlic Pepprom a nakrájajte na približne 3 cm hrubé prúžky.
3Plátky anglickej slaniny si rozkrájajte na polovicu. Na každý prúžok mäsa si nachystajte jeden šalvijový lístoček. Anglickú slaninu, šalviu a mäso zrolujte do malých roládok.
4Cibuľu si nakrájajte na mesiačiky, tak ako na fotke.
5Cibuľu, zemiaky a malé mäsové roládky striedavo napichujte na špajle. Špízy grilujte 10-15 minút a priebežne otáčajte. Na záver grilovania zemiaky potrite rozpusteným maslom so Zemiačikom.
Prajeme dobrú chuť.
