Nemáte ešte účet? Potom sa stačí zaregistrovať:
Levanduľa je všestranná bylinka, ktorá je po celom svete známa predovšetkým vďaka nezameniteľnej vôni. Názov rastliny pochádza z latinského "lavare", čo znamená "myť sa". Svoje využitie nájde v kuchyni aj mimo ňu. V súčasnej dobe existuje okolo 40 druhov tejto byliny. U nás sa najčastejšie pestuje levanduľa lekárska, ktorá sa používa na varenie. Túto taktiež nájdete na našom eshope. Asi najznámejšie oblasti, kde sa levanduľa pestuje, je francúzska Provence. Pestovanie tejto byliny sa ale ujalo aj v ďalších zemiach. V Česku nájdete krásnu fialovú farmu na preslnenej Pálave, odkiaľ taktiež berieme "našu" levanduľu v prvotriednej bio kvalite. V gastronómii je obľúbeným korením pre svoju jedinečnú vôňu, chuť a krásnu farbu. Jej aróma je naozaj výrazná, a tak je potreba s ňou v kuchyni nakladať opatrne. Výborne dochutí sladké pokrmy a nápoje- dezerty, zmrzliny, domáce sirupy, limonády či drinky. Perfektne sa hodia aj k hríbom, mäsu, rybám či do cestovín a nesmie chýbať pri príprave tradičných provensálskych jedál. Je nezbytnou súčasťou koreniacej zmesi Provensal.
zloženie: Levanduľa lekárska BIO
objem žufanky (naberačky) 0,7 dcl
hmotnosť 1 žufanky je 7 g
skladom
Výrobca: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200 Jednodruhové korenie Uchovávajte pri teplote do 25 °C a vlhkosti do 70%.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.