Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Jablká v čokoškoricovom župane



počet osôb
4

čas prípravy
0 min. príprava
15 min. celkem

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

2 väčšie jablká
1 vajce
125 g hladkej múky
olej na vyprážanie
100 g horkej čokolády s minimálne 40% kakaa
500 ml smotany na varenie
2 lyžičky škorice
štipka soli

Postup prípravy

1Olúpte jablká a nakrájajte ich na cca centimetrové plátky. V strede vykrojte jadro.

2V mise rozmiešajte mlieko s vajcom, múkou, škoricou a soľou. Vytvorte tekuté cestíčko bez hrudiek.

3Rozpálte na panvici olej. Jablká namočte z oboch strán do cestíčka a do zlata upečte.

4Do hrnca nalejte mlieko, dajte ho ohriať, nalámte do neho čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Prisypte škoricu a miešajte, kým vám nevznikne krémová hladká zmes.

5Na tanier nalejte čokoládu a naservírujte na ňu upečené jabĺčka.

Náš tip: do čokolády môžete pridať na prevonanie kvapku rumu.

Dobrú chuť!