Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Eskimo rezy



počet osôb
8

čas prípravy
30 min. príprava
35 min. Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Korpus:
6 vajec
150 g krupicového cukru
50 ml oleja
100 g polohrubej múky
½ sáčku kypriaceho prášku
60 g kakaa
½ lyžičky citrónovej kôry

Krém:
450 ml mlieka
2 pudingy s príchuťou kokosu
165 g masla
½ vaničky plnotučného tvarohu
1 kyslá smotana
cukor podľa chuti

Poleva:
200 g čokolády na varenie
2 lyžičky kokosového oleja alebo masla
menšia lyžička smotany na varenie
(môžete použiť aj kúpnu polevu)

Postup prípravy

1Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru a olejom do peny. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaných žĺtkov potom opatrne po častiach vmiešajte bielkový sneh.

2Múku premiešajte s kypriacim práškom a citrónovou kôrou a zmes vmiešajte do vyšľahaných vajec.

3Rúru predhrejte na 160 °C. Plech s vyšším okrajom vyložte pečúcim papierom, nalejte cesto a vložte do rúry. Pečte približne 35 minút a potom urobte zapichnutím špajle skúšku, či je cesto hotové (vyjde špajla z cesta čistá, korpus je upečený - v opačnom prípade dajte cesto ešte na chvíľu piecť).

4Do hrnca nalejte mlieko, prisypte oba pudingy a varte do zhustnutia (bez cukru). Ihneď po odstavení z ohňa doporúčame prikryť puding potravinárskou fóliou (fóliu umiestnite priamo na hladinu pudingu, aby nevznikla vzduchová bublina a nevytvorila sa šupka). Potom nechajte puding vychladnúť.

5Vyšľahajte maslo s cukrom a po lyžiciach všľahajte pripravený puding, tvaroh a kyslú smotanu.

6Krém natrite na vychladnutý korpus a polejte čokoládovou polevou.

7Hotový múčnik nechajte stuhnúť v chladničke.