Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Sekaný rezeň s arašidovými chrumkami a syrom

 



počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
20 minut vyprážanie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

Na sekaný rezeň:
1000 g mletého mäsa (mix morčacieho a bravčového 2/1)
200 g syra gouda
3 vajcia
hrsť čerstvej petržlenovej vňate nasekanej na drobno
4 lyžičky korenia Detské bylinky Eliška
1 vrecko arašidových chrumiek
soľ
olej na vyprážanie

Na trojobal:
hladká múka
2 vajcia
strúhanka

Detské bylinky Eliška nakúpite tu

Postup prípravy

1. Arašidové chrumky rozdrobte dlaňou ruky na čo najmenšie kúsky. Syr nastrúhajte na hrubom strúhadle, Mleté mäso, ostatné suroviny a korenie zmiešajte, dôkladne zapracujte a odložte do chladničky aspoň na hodinu vychladiť.

2Z vypracovanej zmesi vytvorte karbonátky a obaľte ich v trojobale. Hladká múka, vajcia a nakoniec strúhanka.

3Zohrejte rúru na teplotu 150°C. Rezne najprv dozlata usmažte na oleji a potom ich 10 minút nechajte dôjsť v rúre.

Toto je vlastný originálny recept našej 6 ročnej Elišky. Jednoducho zmiešala všetko, čo má rada a vzniklo z toho veľmi zaujímavé a chutné jedlo. Vyskúšajte aj vy a pokojne vo vlastnej verzii. 

Fantázii v kuchyni sa medze nekladú.

Dobrú chuť praje Eliška.