
Potrebujeme
400 g špagiet (napr. Barilla)
200 g údeného lososa (plátky)
4 strúčiky cesnaku
1/2 ČL muškátového orechu
soľ
čierne korenie
2 kelímky smotany na varenie (400 g)
šťava z 1/3 citróna
Kúsok masla (cca 50 g)
Parmezán na posypanie
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Muškátový orech celý nakúpite tu
Muškátový orech mletý nakúpite tu
Postup prípravy
-
Uvarte špagety tak, aby boli al dente.
-
Na hlbšej panvici nechajte rozpustiť maslo. Do neho pridajte smotanu, ½ lyžičky nastrúhaného (alebo mletého) muškátového orecha, soľ a čierne korenie. Všetko zamiešajte a nechjate chvíľu variť.
-
Potom pridajte na malé kúsky nakrájané plátky lososa a prelisovaný cesnak. Zmes opäť premiešajte a varte cca 5 minút do zhustnutia.
-
Do pripravenej omáčky pridajte cestoviny, zamiešajte a pokvapkajte citrónovou šťavou.
-
Servírujte ozdobené hoblinkami parmezánu.
