Detský cestovinový šalát

Potrebujeme
500 g cestovín
soľ
cca 13 cherry paradajok
hrsť šalátu poľníček
4 kuracie prsia
zmes MIMI GRIL
semienka čierneho sezamu
slnečnicový olej
cca 50 g masla alebo ghí
1 žltá paprika
70 g čiernych olív
75 g strúhaného parmezánu
Dresing:
3 PL kyslej smotany
3 PL jogurtu
1 PL citrónovej šťavy
1 strúčik cesnaku
1ČL detského korenia Eliška
1 ČL kečupu
MIMI GRIL nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Detské bylinky Eliška nakúpite tu
Postup prípravy
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale tak, aby zostali ľahko al dente. Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
Kuracie prsia očistite, odrežte tvrdšie časti a potrite slnečnicovým olejom. Na rozpálenej panvici grilujte prsia približne 5 minút z každej strany. Potom odstráňte zo sporáka, pridajte ghí alebo maslo s koreniacou zmesou MIMI GRIL. Mäso osoľte a nechajte ho odpočívať pod pokrievkou približne 10 minút. Nakoniec nakrájajte hotové mäso na menšie kúsky a nechajte úplne vychladnúť.
Cherry paradajky rozkrojte na štvrtiny, olivy pokrájajte na kolieska a papriku na malé kocky. Vo väčšej miske zmiešajte nakrájanú zeleninu (okrem poľníčka), mäso a vychladnuté cestoviny.
V menšej miske dôkladne premiešajte všetky suroviny na dresing a pridajte detské bylinky Eliška. Následne celým dresingom prelejte šalát, pridajte strúhaný parmezán a spolu všetko dôkladne premiešajte.
Tesne pred servírovaním vmiešajte do pripravenej zmesi šalát poľníček.
Šalát vložte do servírovacej misy a tesne pred podávaním posypte čiernym sezamom a môžete podávať.
