Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Provensálsky hamburger s ovčím syrom

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

4 žemle na hamburger
4 mleté ​​hovädzie steaky (alebo 600 g mletého mäsa)
1 červená cibuľa
soľ
čierne korenie
provensálske bylinky:
bazalka
rozmarín
tymián
oregano
majoránka
saturejka
4 plátky ovčieho syra
1 paradajka
4 šalátové listy
2 kyslé uhorky

Na omáčku:
1lyžica kečupu
1lyžica majonézy
1lyžia dijonskej horčice

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Provensal nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
Rozmarín drvený nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Saturejka nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozohrejte panvicu a surové burgery osoľte okoreňte a posypte provensálskym korením. Do rozohriatej panvice položte burgery a každý pečte 2 minúty z každej strany. Proces ešte raz zopakujte a na posledné 2 minúty položte na burger plátok ovčieho syra, aby sa doňho zapiekol.

2.Opečte rozkrojené žemle na rozrezanej strane na suchej panvici alebo v rúre. Spodnú stranu žemle potrite hamburgerovou omáčkou, prikryjte listom šalátu, pridajte plátok paradajky a opečený burger. Na burger položte tenké plátky cibule a uhorky a zakryjte vrchnou stranou žemle. 

Omáčka:

1Zmiešajte kečup, majonézu a horčicu.