Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Chilli burger s fazuľkami na Hráškovom korení

 



počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
20 min. Grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Gril

Potrebujeme

1 kg mletého hovädzieho mäsa na burger
1 ČL korenia CHILLI KORENIE
kúsok masla
soľ

Príloha:
4 veľké hrste zelených fazúľ
100 g slaniny
1 ČL HRÁŠKOVÉ KORENIE
maslo
soľ

Chilli korenie nakúpite tu
Hráškové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso zmiešajte s korením, soľou, rozpusteným maslom a nechajte 3 hodiny odležať v chladničke.

2Fazuľky zbavte špičiek a buď varte 10 minút v pare alebo sparte niekoľko minút vo vriacej vode. Potom nechajte odkvapkať.

3. Slaninu nakrájajte na kocky, vyrestujte na tuk a pridajte maslo, soľ a HRÁŠKOVÉ KORENIE.

4Rozpálte panvicu alebo gril. Vytvorte burgre a prudko ich zatiahnite. Burgre dajte na niekoľko minút podľa stupňa prepečenosti do horúcej rúry, potom ich vytiahnite a nechajte ešte odpočinúť.

5Fazuľky prelejte slaninou, maslom a korením. Osoľte podľa chuti a podávajte ako prílohu k burgrom.

Burger nemusí byť vždy len žemle a majonéza. Fazuľky sú perfektnou náhradou. Tieto burgre naviac potešia všetkých milovníkov pálivého.

Prajeme dobrú chuť.