Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Vyprážaný karfiol s cesnakovými zemiakmi a domácou majonézou

 

Myslím, že klasickou verzi smaženého květáku všichni znáte. Toto je taková vylepšená verze, která vás velice překvapí.


počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 varenie
10 vyprážanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

1 karfiol
strúhanka
hladká múka
vajce
olej
1PL CESTÍČKA, KRÍDELKÁ
1 PL VEGOŠ
soľ

Vegoš nakúpite tu
Cestíčka, krídelká nakúpite tu

Postup prípravy

1Dajte variť vodu, pridajte do nej soľ, korenie VEGOŠ a priveďte do varu. Karfiol rozoberte na ružičky a nechajte povariť do polomäkka. Potom sceďte a nechajte vychladnúť alebo prelejte ľadovou vodou.

2Pripravte si trojobal a karfiol obaľte. V strúhanke rozmiešajte korenie CESTÍČKA, KRÍDELKÁ. Po upečení bude strúhanka voňavejšia a chutnejšia.

3Obalený karfiol upečte na slnečnicovom oleji. Podávajte s cesnakovými zemiakmi a domácou majonézou.

Myslím, že klasickú verziu vypražaného karfiolu všetci poznáte. Toto je taká vylepšená verzia, ktorá vás veľmi prekvapí.

DOBRÚ CHUŤ!