Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Hummus s červenou repou

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

200g červenej repy (cvikly)
300g základného hummusu
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
hrsť čerstvého tymiánu
citrónová šťava podľa chuti
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
voda podľa potreby

Petržlenová vňať nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Cviklu dajte variť do osolenej vody približne na 30 minút, kým nezmäkne. Nechajte vychladnúť, olúpte ju a nakrájajte na menšie kúsky (bude sa mixovať, tak záleží na vašom mixéri).

2Do mixéra vložte základný hummus, pripravenú cviklu, petržlen a tymián. Osoľte a okoreňte, pridajte trochu citrónovej šťavy a rozmixujte do hladkej nadýchanej konzistencie. Pokiaľ je hummus príliš hustý, pridajte trošku vody. 

3Na záver dochuťte soľou, citrónom a dokoreňte podľa chuti.

Dobrú chuť! :)