Hokkaido nátierka

Potrebujeme
300 g tekvice hokkaido
4 lyžice olivového oleja
soľ
100 g smotanovej nátierky
1 strúčik cesnaku
čierne sezamové semienko
1/2 lyžičky korenia Orange pepper
2 lyžičky pomarančovej šťavy
Postup prípravy
1Tekvicu rozkrojte, vyberte jadierka a dužinu aj so šupkou nakrájajte na kocky. Osoľte, posypte korením Orange pepper, polejte olejom a dajte piecť na 200°C do vyhriatej rúry na cca 20 minút.
2Keď je tekvica mäkká, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť.
3Tekvicu rozmixujte, pridajte smotanovú nátierku, rozpučený cesnak, pomarančovú šťavu a premiešajte.
Podávajte na čerstvom chlebíku, posypané sezamovým semienkom, prípadne pridajte lístok čerstvej mäty.
