Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Hokkaido nátierka

 



počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava
20 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

300 g tekvice hokkaido
4 lyžice olivového oleja
soľ
100 g smotanovej nátierky
1 strúčik cesnaku
čierne sezamové semienko
1/2 lyžičky korenia Orange pepper
2 lyžičky pomarančovej šťavy

Orange Pepper nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu

Postup prípravy


1Tekvicu rozkrojte, vyberte jadierka a dužinu aj so šupkou nakrájajte na kocky. Osoľte, posypte korením Orange pepper, polejte olejom a dajte piecť na 200°C do vyhriatej rúry na cca 20 minút.
2Keď je tekvica mäkká, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť.
3Tekvicu rozmixujte, pridajte smotanovú nátierku, rozpučený cesnak, pomarančovú šťavu a premiešajte.
Podávajte na čerstvom chlebíku, posypané sezamovým semienkom, prípadne pridajte lístok čerstvej mäty.