Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Trhané maslové kuracie mäso so zemiakovou kašou

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
130 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

2 kuracie stehná
1 cibuľa
120 g masla
1 lyžička korenia Davídkovo pečené kura
štipka soli
6 stredných zemiakov
50 ml mlieka

Davídkovo pečené kura nakúpite tu

Postup prípravy

1Predhrejte trúbu na 160 °C. 

2Do malého pekáča nakrájajte na drobno cibuľu, na to naskladajte 100 g masla nakrájaného na plátky.

3Kuracie stehná okoreňte korením Davídkovo pečené kura, poprípade osoľte. Vložte do pekáču, podlejte vodou, prikryte a pečte do mäkka. V elektrickej trúbe sa to pečie cca 2 hodiny.

4Uvarte a sceďte zemiaky, nalejte na ne mlieko, pridajte zvyšok masla, prípadne osoľte. Všetko rozmágajte a vyšľahajte na jemno. 

5Hotové mäso poznáte tak, že krásne odpadá od kosti. Mäso oberte a natrhajte vidličkou na jemno. Zmiešajte s výpekom a nechajte ešte 10 minút piecť. 

Odporúčame podávať s nejakou zelenou dusenou zeleninou, napríklad fazuľkami alebo brokolicou.