Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Pečené bravčové s kašou

 



čas prípravy
20 min. príprava
40 min pečenie, varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

200 g bravčovej krkovice
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 lyžica korenia Kmín český drvený
6 stredných zemiakov
100 ml mlieka
1 lyžica masla
soľ

Detské rascové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Trúbu nahrejte na 200 stupňov celsia. 

2Cibuľu nakrájajte na drobno a dajte na dno pekáča. Mäso nakrájajte na kocky a položte na cibuľu. 

3Mäso nasoľte a okoreňte. Mierne podlejte vodou a pečte zhruba 40 - 50 minút. Mäso musí byť mäkké a zároveň zlatisté. 

4Medzitým oškrabte, nakrájajte a uvarte zemiaky. 

5Mäso priebežne podlievajte výpekom. 10 minút pred koncom prelistujte cesnak, zmiešajte so soľou a mäso tým potrite.  

6Hotové zemiaky našťúchajte s maslom, soľou a mliekom a potom došľahajte šľahačom do hladka.