Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

🌏 Smažené ryžové rezance

 



počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

400 g (1 balenie) plochých ryžových rezancov
2 kuracie prsia
1/2 menšie hlávky červenej kapusty
kúsok čerstvého zázvoru
sezamový olej
sójová omáčka
rybacia omáčka
ryžový ocot
2 lyžičky korenia Orient
konopné semienko
čierny sezam

Orient nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu

Postup prípravy

1Zázvor ošúpte a nakrájajte na jemné rezance. Opražte vo woku na sezamovom oleji. 

2Kuracie mäso nakrájajte na malé kocky. Prihoďte na panvicu a opražte. Posypte korením Orient, osoľte a opražte, pokiaľ mäso nebude hotové. 

3Medzitým nakrájajte červenú kapustu na tenké rezance.

4Vyberte hotové mäso a odložte ho zatiaľ do misky. Do panvice pridajte ešte olej a opražte červenú kapustu. Musí trochu zmäknúť, ale nesmie sa z neho stať ,,kaša". Stále musí byť trochu chrumkavá. 

5Medzitým pripravte rezance podľa návodu. Každé sa pripravujú inak. 

6Do panvice pridajte k hotovej kapuste mäso a uvarené rezance. Môžete pridať ešte olej, aby sa zmes restovala. 

7Na zmes nalejte zhruba 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu rybacej omáčky, 2 čajové lyžičky ryžového octu. Nasypte 2 polievkové lyžice konopných semienok. Všetko dôkladne premiešajte a opražte. 

8Naservírujte na misku a posypte čiernym sezamom. 

Pripravte si paličky a prajeme dobrú chuť :)