Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Vietnamská kuracia polievka Pho Ga

počet osôb
4


čas prípravy
180 min. príprava

obtiažnosť
0

druh jedla
Ájurvédská kuchyně

Potrebujeme

Na vývar

celé kura
1 cibuľa
soľ
trstinový cukor
korenie na ochutenie vývaru
50 g zázvoru
3 hviezdičky badyánu
2 celej škorice
3 ks kardamómu
2 celé klinčeky
1 lyžička celého koriandru

Doplnky do polievky

široké ploché ryžové rezance
1 červená cibuľa
1 jarná cibuľka
čerstvý koriander
bazalka
mungo klíčky

Postup prípravy

1Uvaríte si vývar z celého kurčaťa, cibule, trstinového cukru a soli. Kurací vývar musí byť číry, preto varte na miernom ohni, nezakrytý prikrývkou a stále zbierajte penu a nečistoty z povrchu.

2Ďalej si pripravíte korenie do polievky. Na panvici osmažíte na sucho cibuľu, zázvor nakrájaný na plátky, badián, škoricu, kardamón, klinčeky a koriander. Zmes korenia pridáte do kuracieho vývaru a povaríte.

3Uvarený vývar sceďte, môžete kľudne viackrát. Ochutnajte polievku a podľa potreby a chuti ešte dosoľte, oslaďte alebo pridajte korenie.

4Ďalej si pripravte ingrediencie do polievky. Uvarte si ryžové rezance, natrhajte kuracie mäso, nakrájajte jarnú cibuľku, červenú cibuľu a koriander.

5Na záver naservírujte tak, že do misky vložíte rezance, mäso, cibuľky, mungo, koriander, zalejete vývarom a posypete bazalkou.

TIP: Podávajte s rybacou omáčkou, citrónom alebo chilli.

Pokiaľ Vám býva stále zima alebo sa cítite unaveno, siahnite po pálivej chuti, ktorú ponúkajú ingrediencie vo vietnamskej kuracej polievke Pho Ga.