Varte podľa korenia

Grilovaná cvikla s makovým olejom, višňovým džemom a čerstvým syrom

Grilovaná řepa s makovým olejem, višňovým džemem a čerstvým sýrem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
10 grilovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Přílohy

Potrebujeme

3-4 väčšie cvikly
makový olej
maslo
drvený fenikel
čerešňový alebo višňový džem
soľ
čerstvý kravský alebo ovčí syr typu Hrudka

Fenikel mletý nakúpite tu
Fenikel celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Červenú repu si očistite, nakrájajte na hrubšie plátky alebo na osminky a dajte predvariť do vody, najlepšie do pary a to do polomäkka.

2.Syr nakrájajte na asi 2 cm kúsky. Maslo rozpusťte vo väčšej panvici a pridajte do neho ČL mletého feniklu.

3.Cviku ešte chvíľu pečte na panvici alebo v grile. Po niekoľkých minútach grilovania, prehoďte upečenú cviklu v panvici s maslom a korením a polejte makovým olejom.

4Servírujte v miske alebo v hlbokom tanieri .Pridajte syr a dozdobte višňovým džemom podľa chuti.

Toto jedlo môže byť netradičnou prílohou k mäsu alebo kľudne ľahkým obedom či večerou.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Fenikel mletý
Všetky recepty s korením Fenikel celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie