Varte podľa korenia

Granadír

Granadír

počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava
15 min. varenie zemiakov
5 min. varenia cestovín

obtiažnosť
střední

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

Cesto
350 g polohrubej múky
100 ml vody
1 vajcie

3 stredných zemiakov
1 ČL Slovenské lahôdkové papriky
maslo alebo slanina
soľ

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Dajte variť do osolenej vody.

2Do väčšieho hrnca si dajte variť vodu.

3Z múky, vajca a vody vypracujte tuhšie cesto. Cesto rozvaľkajte. Nakrájajte na malé kocky a nechajte chvíľu usušiť. Varte vo vode cca 5 minút. Nechajte si hrnček vody v ktorej sa cestoviny varili.

4Na panvici rozpuste maslo odstavte a pridajte papriku. Papriku nepečte, mohla by zhorknúť.

5V miske zmiešajte cestoviny, zemiaky, soľ a pripravené maslo. Keď je granadír suchý, pridajte trochu vody z cestovín.

Domáce cestoviny v granadíre môžete nahradiť aj kupovanou cestovinou, ale tie domáce urobia z obyčajného jedla doslova delikatesu. Receptov na granadír je veľa a môžete si sami vybrať či vám bude chutiť granadír omastený maslom, slaninou alebo si opečiete aj cibuľu či klobásu. Granadír alebo granatiersky pochod podávajte s kyslou uhorkou. Nechajte sa inšpirovať a pripravte túto dobrotu aj najmenším, určite to ocenia. Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková

Späť na začiatok kuchárky