500g gnocchi
800g čerstvých húb
1 veľká cibuľa
1 lyžica masti
2 bobkové listy
1 lyžička rasce
1 citrón
300ml zeleninového vývaru
400ml smotany na šľahanie
1 lyžička petržlenovej vňate
soľ, čierne korenie
Rasca česká celá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Petržlenový list nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Huby očistite a nakrájajte na plátky.
2Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
3Masť rozpálte v panvici a orestujte na ňom cibuľu do sklovita. Pridajte bobkové listy a rascu, premiešajte, pridajte huby, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Duste 5 minút za stáleho miešania.
4Zalejte vývarom, priveďte do varu a varte ďalších 5 minút.
5Nakoniec vmiešajte smotanu a za stáleho miešania priveďte do varu. Povarte 5-10 minút, až omáčka zhustne.
6Na záver vyberte bobkové listy a vmiešajte petržlenovú vňať.
7Gnocchi uvarte podľa návodu na obale, sceďte a podávajte zaliaté omáčkou.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.