Nastavenie
Charakteristické korenie s jemne dymovou chuťou. Patrí do hummusu, karí aj chilli con carne a žiari v mexickej i ázijskej kuchyni.
Intenzívny rímsky kmín bez chrumkania. Okamžite dochutí omáčky, strukoviny aj mleté mäso. Osobitosť, ktorej sa ťažko odoláva.
Nezameniteľná vôňa mora a leta. Rozmarín doladí zemiaky, ryby, mäso aj omáčky. Každému jedlu dá chuť Stredomoria.
Intenzívna vôňa a chuť, ktorá oživí mäso, ryby aj zeleninu. Skvelo sa rozpustí v omáčkach, marinádach aj zálievkach.
Bylinka s históriou siahajúcou do stredoveku. Skvelá k strukovinám, mäsu aj hubám. Pridaj ju a zistíš, prečo sa jej hovorí tajný poklad kuchyne.
Jemne horkastá a oriešková chuť, ktorá prevonia karí, zeleninu aj mäso. Malé semienko, veľká cesta svetovými kuchyňami.
Jemný, voňavý a univerzálny. Na sucho opražený vonia ako oriešok a krásne chrumká. Skvelý na pečivo, mäso, ryby aj do šalátu.
Výrazný a zemitý, s krásnou farbou. Ozdobí sušienky, rezance aj šalát. Po opražení získa plnú chuť a neodolateľnú chrumkavosť.
Rubínovo červené korenie s citrónovou sviežosťou. Dodá jedlu farbu aj šmrnc – skvelé do šalátov, k mäsu i zelenine.
Vôňa mora a byliniek v jednej rastline. Skvelá k mäsu, rybám aj cestovinám – dodá jedlu taliansky šmrnc a domáce čaro.
Vonná klasika, bez ktorej nie sú Vianoce. Zahreje vo varenom víne, prevonia lekvár aj perníky a dodá čaro aj slaným jedlám.
Sladko hrejivá vôňa, ktorá patrí do perníkov, kaší aj kávy. Pridaj ju do dezertov i slaných jedál a z každého dňa spravíš sviatok.
Nachádzate sa na strane 6 z 7.