Varte podľa korenia

Vyprážaná bryndza

Smažená brynza

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
30 minut mrazenie
10 minut vyprážanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

300 g kvalitnej bryndze
400 g tvrdého tvarohu
1 PL korenia POCTIVKA Z FATRY
soľ
Trojobal
strúhanka, vajce, múka
olej na vyprážanie

Poctivka z Fatry nakúpite tu

Postup prípravy

1Bryndzu a tvaroh rozdrobte, pridajte soľ, korenie a všetko zmiešajte.

2Z pripravenej hmoty urobte placky, obaľte ich v trojobale a dajte hneď na 30 minút do mrazničky.

3Brynzové placky vypražte v panvici na horúcom oleji. Finta spočíva v tom, že vďaka mrazeniu zmes neutečie.

4Podávajte so zemiakmi omastenými maslom a petržlenovou vňaťou.

Je to jeden z mojich úplne netradičných, ale za to originálných receptov. Vyskúšajte brynzu upraviť trochu inak. Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Poctivka z Fatry

Späť na začiatok kuchárky