Varte podľa korenia

Krevetový špíz s bylinkami a citrónovým maslom

Krevetový špíz s bylinkami a citronovým máslem

počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava
9 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Plody moře

Potrebujeme

olivový olej na gril
300 g lúpaných kreviet s chvostíkom
soľ
1/2 ČL zmesi LEMON PEPPER
2 a 1/2 ČL nasekaného čerstvého oregana
2 a 1/2 ČL nasekaného čerstvého tymianu
2 a 1/2 PL jemne nasekaného cesnaku
1 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňati + ďalšia na servírovanie
špajle
5 PL olivového oleja
2 PL masla
2 PL citrónovej šťavy

Postup prípravy

1Krevety opláchnite a opatrne osušte.

2Nasekajte cesnak na drobné kúsočky, bylinky nasekajte na drobno.

3Do strednej misky dajte cca 5 lyžíc olivového oleje, ktoré zmiešajte so zmesou Lemon pepper, soľou, 1/2 lyžice nasekaného cesnaku, oreganom a 2 lyžičkami petržlenovej vňate. Všetko premiešajte spoločne s krevetami.

4Okorenené krevety napichnite na špajle.

5V malej miske zmiešajte rozpustené maslo, zostatok cesnaku, citrónovú šťavu a ďalšiu 1 lyžičku petržlenovej vňate. Krevety potrite z oboch strán citrónovým maslom.

6Špízy restujte na rozpálenej panvici 4 minúty z každej strany. Krevety musia mať krásne ružovú farbu.

7Krevety potrite zostávajúcou citrónovou omáčkou a nechajte variť ďalších 10 sekúnd.

Krevety posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, podávajte s plátkom citrónu a rozpečenou bagetou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie